Keftedakia met tomatensaus
- Herkomst Griekenland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Keftedakia2 recepten
- Bereiden
- Kookboek van bigeric
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Fruit de ui in 1 eetlepel olie tot hij goudbruin is.
- Breng de gefruite ui over in een grote kom en voeg daar alle andere ingrediënten aan toe, behalve de en de olijf- en maïsolie.
- Kneed het mengsel goed, tot een smeuïge pasta is verkregen, die gemakkelijk van de hand af gaat.
- Rol hiervan kleine elipsvormige balletjes rol deze vervolgens door de .
- Verhit de olijf- en maïsolie in een grote koekenpan en braad de gehaktballetjes tot ze goed bruin zijn.
- Maak intussen de saus.
- Laat de ingrediënten ± 1 uur sudderen en laat er, voor de saus gaat indikken, de gehaktballetjes op laag vuur 10-15 minuten in stoven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Balletjes in tomatensaus met champignons425m
-
Recept
Keftedes in tomatensaus440m
-
Recept
Griekse gehaktballetjes in tomatensaus41u30m
-
Recept
Gehaktballetjes in pittige tomatensaus450m
-
Recept
Bieflapje met tomatensaus435m
-
Recept
Rosbief met tomatensaus, gembersiroop en geraspte belegen kaas44u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn en brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood en bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- wijn en brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 161 kcal | 8% | 644 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 25 g. | 9% | 100 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |