Kelderkook
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van schlosser
- 2 reviews
Bereidingswijze
- Maak van de , en de een beslag. 2 koppen sterke maken en dit bij bovengenoemd beslag doen.
- De lauw warm maken en de een-voor-een in de lauw-warme soppen.
- Op een grote, platte, vierkante schaal de in rijen leggen met wat mokka-crème(het beslag) erop.
- Dit gebeurt laag voor laag.
- Men eindigt met een laag crème.
- Aan de bovenkant en zijkanten besprenkelen met hagel slag.
- Het komt de smaak zeer ten goede als men de kelderkook nog ongeveer 2 dagen bewaart in de kelder, zodat de crème goed kan doortrekken.
- Info:
- Zo is ook de naam ontstaan!
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- roomboter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Kelderkook heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1861 kcal | 93% | 1861 kcal |
Vetten | 106 g. | 151% | 106 g. |
Waarvan verzadigd | 56 g. | 281% | 56 g. |
Waarvan onverzadigd | 31 g. | 104% | 31 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 12 g. | 208% | 12 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 6 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 40 mg. | 5% | 40 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 1% | 0 mg. |