Kerrie-aardappelen met sesamzaad
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van beamantel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Schil de aardapplen, snijd ze in even grote schijven en kook ze in water met het opgeloste bouillonblokje en in ongeveer 10 minuten bijna gaar.
Verhit een scheut in een koeken- of braadpan. - Doe de bijna gare aardappelschijfjes in de pan, bestrooi ze met en laat op een middelhoog vuur al roerend warm worden.
- Kunst is om ze niet te laten verkleuren.
- Bestrooi de met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Saté ajam wijen (saté in pindasaus met sesamzaad)450m
-
Recept
Sajoer kerrie (Javaanse kerriesoep)445m
-
Recept
gekruide aardappelen uit de oven41u
-
Recept
Roergebakken spruiten met kerrie en tauge440m
-
Recept
Geroosterde aardappelen met groenten43u50m
-
Recept
Carang Mas (Gefrituurde zoete aardappelen met palmsuiker)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1035 kcal | 51% | 4140 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |