Kerrie Kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Leg na aankoop de Peper in de vriezer.
  2. Bevroren is de peper makkelijk te raspen en verminderd de scherpte aan je vingers.
  3. Ontvel de en leg ze in een kom.
  4. Pel de knoflooktenen en maak ze klein.
  5. Doe ze bij de kip in de kom en doe er een flinke scheut en ketjap overheen.
  6. Goed door elkaar roeren en zet daarna de kom afgedekt weg in de koelkast, het liefst een aantal uren.
  7. pellen en snipperen, Pan op het vuur zetten, erin verwarmen en de kip rondom dichtschroeien.
  8. erbij doen en even lekker meebakken.
  9. Daarna vuur lager zetten.
  10. Inhoud van het blik erbij doen en daarna nog ongeveer drie blikken water erbij doen tot de kip lekker ruim kan sudderen.
  11. erbij doen.
  12. fijn maken en toevoegen.
  13. Peper erbij raspen, naar smaak.
  14. Ik doe er meestal een hele, niet te grote in.
  15. Bouillonblokjes toevoegen en van beide kerrie's 2 a 3 eetlepels toevoegen.
  16. Dit kun je later naar smaak nog vermeerderen natuurlijk.
  17. Nog een flinke scheut ketjap erbij doen en op het laagste gaspitje 1,5 a 2 uur laten sudderen tot de kip botermals is geworden.
  18. De volgende dag is het nog lekkerder en je kan de overgebleven kip in kleine stukjes snijden en lekker verwerken in een nasi.
25
25
25

Variaties op Kerrie Kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kerrie Kip
VariatieAantalGang
Kerrie kipreepjes1Gevogelte
Sato Ajam Pedis Kari Dengan Mie (kerrie kippensoep met mihoen)1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes en olie
  • kippenbouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap asin
  • ketjap asin past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bladselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillonblokjes en olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap asin
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1250 kcal
62%5000 kcal
Vetten
27 g.
39%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerrie Kip