Snijd de in plakjes van 5 mm dik (indien de wortel te groot is, snijd je de plakjes in tweeën of in vieren).
in stukjes.
De , eerst zaadjes verwijderen en dan in dunne ringetjes.
Puntpaprika's(2) eerst in de lengte in tweeën, daarna in smalle reepjes.
Fruit de ui(1 stuk) en de witlof(4) in de olie(2 eetlepels), voeg de winterwortel(1 stuk) toe en de kerrie(4 eetlepels).
Alles goed omroeren.
Selderij erbij, Spaanse peper(1 stuk)(1 stuk) en als laatste de puntpaprika's(2).
Voeg 1 kop water toe en laat ca. 20 minuten stoven met het deksel op de pan.
Aan het eind moet al het water bijna verdampt zijn.
Eventueel wat water erbij of het deksel van de pan halen.
Kook ondertussen in een andere pan de mosselen(2 kg) rijkelijk bestrooid met peper(1 stuk). (indien de mosselen(2 kg) in een zgn vacuüm zak zitten, de mosselen(2 kg) niet wasssen anders de mosselen(2 kg) even snel afspoelen maar niet in het water zetten.
Mosselen(2 kg) sterven van zoet water!)
Pel de gare mosselen(2 kg) en leg ze meteen op het groentemengsel zodat ze warm blijven.
Zet ondertussen een pan water op voor de noedels.
Kook de noedels en spoel ze met koud water af, Doe de slagroom(150 gram) bij het groente/ mosselmengsel en breng dit aan de kook.
Als het kookt de noedels erbij en goed omroeren.
Door de hete saus worden de noedels zo warm.
Voeg voor de smaak eventueel nog wat mosselkookwater toe als er zout bij moet (mosselkookwater is gewoon zeewater dus zout).
Strooi op het laatst de blaadjes thijm(1 bosje) over de schotel en niet meer doorroeren.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
Lactose
slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.