Kerriekip
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- 2 reviews
Keukenspullen
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Snijd de in reepjes en bestrooi ze met .
- Verhit de in een koekenpan en roerbak de kipreepjes 2 minuten.
- Voeg de toe en roerbak het nog eens 2 minuten.
- Snijd de boesuitjes in ringetjes en roerbak ze kort mee.
- Snijd de in blokjes en voeg ze toe aan het gerecht.
- Blijf roeren tot de kaas gaat smelten.
- Voeg de en toe.
- Roer het geheel tot een glasse saus.
- Breng het op smaak met .
- Warm de saus nog eens goed door.
- Serveer de saus met de .
Ook lekker om te maken
Variaties op Kerriekip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kerriekip met rijst en MonChou | 1 | Gevogelte |
Thaise Kerriekip (Khao Soy) | 1 | Miegerechten |
Gevulde pannenkoekjes met kerriekip en divers fruit | 1 | Wraps |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en monchou
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en monchou is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Kerriekip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 283 kcal | 14% | 1132 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 4% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |