De bloem met het in een kom zeven.
De en het water(1 deciliter) toevoegen.
Alles tot een glad, soepel deeg kneden, in plasticfolie rollen en minstens 30 minuten in de koelkast leggen.
Intussen voor de vulling de ui(1 stuk)(1 stuk) snipperen.
Met de olie(1 eetlepel)(2 eetlepels) in een koekenpan glazig laten worden.
De knoflook erboven uitpersen.
Het kerriepoeder(0.5 theelepels) toevoegen en even meefruiten.
Het gehakt, de pijnboompitten(25 gram) en de doperwten(40 gram) toevoegen, alles goed roeren en ongeveer 5 minuten laten pruttelen.
Op smaak brengen met sojasaus(2 eetlepels), tomatenpuree(2 eetlepels), zout(0.25 theelepels)(0.25 theelepels) en peper(0.5 theelepels)(0.5 theelepels).
De pan van het vuur nemen.
Voor de tomatensaus(1 stuk) de ui(1 stuk)(1 stuk) snipperen.
Met de olijfolie(1 eetlepel) in een pan glazig laten worden.
De gepelde tomaten(1 blik) met het sap toevoegen en met een lepel fijn drukken.
Op smaak brengen met zout(0.25 theelepels)(0.25 theelepels), peper(0.5 theelepels)(0.5 theelepels) en tijm(0.5 theelepels) en zonder deksel op een matig vuur tot de gewenste dikte laten inkoken.
De oven voorverwarmen op 200 graden celsius.
Een bakblik met bakpapier bedekken.
Het deeg in 2 stukken verdelen.
Elk stuk op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een plak van 20 x 30 cm en in vierkanten van 10 cm snijden.
Midden op elk deegvierkantje ongeveer 1 eetlepel vulling leggen.
De vier punten naar binnen vouwen en voorzichtig samendrukken.
Het pakje op het bakblik leggen en bestrijken met losgeklopt ei(1 stuk).
Steeds twee tegenover elkaar liggende vlakken van elk pakjes met wat maanzaad(2 theelepels) bestrooien.
De pakjes midden in de oven ongeveer 25 minuten bakken.
De tomatensaus(1 stuk) nog even op smaak brengen en bij de pakjes serveren.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
Gluten
tarwebloem en sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.