Kerriepakjes met tomatensaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Voor de tomatensaus:

En verder:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. De bloem met het in een kom zeven.
    De en het toevoegen.
    Alles tot een glad, soepel deeg kneden, in plasticfolie rollen en minstens 30 minuten in de koelkast leggen.
    Intussen voor de vulling de snipperen.
    Met de in een koekenpan glazig laten worden.
    De knoflook erboven uitpersen.
    Het toevoegen en even meefruiten.
    Het gehakt, de en de toevoegen, alles goed roeren en ongeveer 5 minuten laten pruttelen.
    Op smaak brengen met , , en .
    De pan van het vuur nemen.
    Voor de de snipperen.
    Met de in een pan glazig laten worden.
    De gepelde met het sap toevoegen en met een lepel fijn drukken.
    Op smaak brengen met , en en zonder deksel op een matig vuur tot de gewenste dikte laten inkoken.
    De oven voorverwarmen op 200 graden celsius.
    Een bakblik met bakpapier bedekken.
    Het deeg in 2 stukken verdelen.
    Elk stuk op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een plak van 20 x 30 cm en in vierkanten van 10 cm snijden.
    Midden op elk deegvierkantje ongeveer 1 eetlepel vulling leggen.
    De vier punten naar binnen vouwen en voorzichtig samendrukken.
    Het pakje op het bakblik leggen en bestrijken met losgeklopt .
    Steeds twee tegenover elkaar liggende vlakken van elk pakjes met wat bestrooien.
    De pakjes midden in de oven ongeveer 25 minuten bakken.
    De nog even op smaak brengen en bij de pakjes serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
  • tarwebloem en sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
510 kcal
25%2040 kcal
Vetten
19 g.
28%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
58 g.
22%232 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerriepakjes met tomatensaus