Maak de schoon en snijd de roosjes in kleine stukjes.
Kook de eieren(4) in 10 minuten hard, laat deze schikken in koud water en pel ze.
Snijd de eieren(4) in plakjes.
Kook de roosjes bloemkool(3 deciliter)(1 stuk) in ca. 10 minuten gaar.
Laat ze uitlekken en vang het vocht op.
Roer 1½ eetlepel van de kerrie(2.5 eetlepels) door de gekookte rijst(250 gram).
Beboter een ovenschaal en doe hier de kerrierijst in.
Leg de roosjes bloemkool(3 deciliter)(1 stuk) op de rijst(250 gram) en bedek de groente met de plakjes ei.
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem(2 eetlepels) en de rest van de kerrie(2.5 eetlepels) door.
Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje het kookvocht van de bloemkool(3 deciliter)(1 stuk) en de koffieroom(1.5 deciliter) toe, tot een gebonden saus is ontstaan.
Laat de saus circa 5 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en roer de eierdooier(1 stuk) door de saus.
Maak het geheel op smaak met wat peper en zout.
Schenk de saus over de rijst(250 gram).
Bestrooi het gerecht met het paneermeel(3 eetlepels) en leg hier en daar vlokjes boter.
Bak de schotel circa 25 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven door en door warm, zodat er een mooi bruin korstje op komt.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
Gluten
paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
Ei
paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eierdooier
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine en paneermeel
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine en paneermeel
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.