Verwarm 1 eetlepel in een pan van 2 liter inhoud en fruit hierin de met 1 teentje knoflook tot hij glazig wordt.
Voeg gember, en en fruit nog een paar minuten.
Voeg, indien nodig, nog wat toe en bak de 2 minuten mee.
Voeg de , bouillon, de rest van de knoflook, de en de zonnebloempitten(25 gram) toe en breng het geheel aan de kook.
Dek de pan af, temper de hitte en laat het gerecht 25 minuten sudderen.
Voeg de appel(1 stuk) toe en sudder, afgedekt, nog 10-15 minuten of tot het water is opgenomen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
Koemelk
groentebouillon en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
Lactose
yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Kerrierijst met linzen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
In de lijst van ingrediënten komt 2 x 50 gram rozijnen voor, waarvan eenmaal genoemd met "of chutney" en yoghurt. In het recept wordt daar nergens meer over gesproken. Puzzels dus
Henk Kesting 11 december 2017
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.