Kerriesaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde

Bereidingswijze

  1. Een zelfgemaakte kerriesaus is erg gemakkelijk te maken en veel goedkoper (en minder !) dan kant-en-klare sauzen uit de supermarkt.
  2. Voor een halve liter smelt je 30 gram in een pannetje.
  3. Niet bruin laten worden, maar gewoon smelten.
  4. Dan 30 gram erbij en goed roeren met een garde.
  5. Je krijgt dan een soort pastadeegje.
  6. Beetje warm laten worden, zodat de gaar wordt.
  7. En weer:
  8. niet bruin laten worden, anders wordt de uiteindelijke saus ook bruin.
  9. Dan de erbij en op smaak brengen met , en natuurlijk de !
  10. Als de warm wordt (wel zeer regelmatig roeren!) dan wordt de saus vanzelf dik.
  11. Als de saus iets aan de flauwe kant is, is het erg lekker om wat sweet-chilisaus er bij te doen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kerriesaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kerriesaus
VariatieAantalGang
Kerriesaus4Sauzen en marinades
Broccoli met kerriesaus1Ovenschotels
Telor Kerrie (eieren in kerriesaus)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Kerriesaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Ik heb het met kokosmelk bereid en is goed gelukt! Dankjewel
Charlotte 13 juni 2016
Klopt het als je kerrie bewerkt zoals soep of saus dat het dan curry heet?
Tonny Hollander 24 november 2012
Helemaal gelukt. Maar ik heb het iets anders gedaan, want ik ben op de eco toer. De boter daar kunnen E-nummers in zitten, ik gebruik kokosolie. Het woord olie is misleidend want op kamertemperatuur i... Lees reactie
Henk 18 maart 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
66 kcal
3%264 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerriesaus