Kerriesoep met sperziebonen
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Kook de bonen ca 7 minuten in water met wat .
- Giet de bonen af.
Pel en snipper de en de knoflook. - Schil de , was ze en
snijd ze in stukken. - Laat de uitlekken.
- Verhit 1 eetlepel .
- Snijd het vel van de worsten open en knijp de worst er in balletjes uit.
- Braad de balletjes in de rondom bruin.
- Neem de worstballetjes uit de pan.
Verhit 1 eetlepel in het bakvet. - Bak de uien, de knoflook en de erin.
- Voeg de toe en bak kort verder.
- Voeg 750 mililiter water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de helft van de toe en laat het geheel ca. 10 minuten koken op laag vuur.
Was de tomaten en halveer ze. - Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met en en het .
- Verhit de , de rest van de , de tomaten en de worst in de soep.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kerriesoep van Huub415m
-
Recept
Prei kerriesoep420m
-
Recept
Kerriesoep415m
-
Recept
Kerriesoep420m
-
Recept
Gebonden kerriesoep met hardgekookte eieren415m
-
Recept
Indiase kerriesoep435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 498 kcal | 24% | 1992 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 47 g. | 18% | 188 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |