Kersen-chocolade crèmetaart

Ingrediënten

+ -
print

Kapsel:

Crème:

Trempeer:

1e vulling:

2e vulling/ decoratie:

Aanzetsel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Garde
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen naar 175 graden C.
  2. Eigelen met 50 gram romig wit kloppen.
  3. met zeven.
  4. Eiwitten met de stijf kloppen.
  5. door het eigeel spatelen.
  6. Eiwitten door het eigeel spatelen.
  7. Papier op de bodem van de springvorm maken.
  8. Beslag in de springvorm scheppen.
  9. Kapsel in 27 minuten gaar bakken.
  10. Geheel laten afkoelen.
  11. Lossen.
  12. Papier verwijderen.
  13. op vergiet laten uitlekken.
  14. Taart 2 x horizontaal doorsnijden.
  15. Jam met garde loskloppen in beslagkom.
  16. Jam op de onderste deel verdelen.
  17. Middelste plak er op leggen.
  18. Tremperen met kirch.
  19. De melkchocolade vloeibaar maken.
  20. De wit luchtig kloppen.
  21. De en vla er langzaam geheel in weg kloppen.
  22. De er door kloppen.
  23. De crème nu nog ruin 8 minuten luchtig kloppen.
  24. Op de bovenste plak 1/3 crème verdelen. 150 gram er over verdelen.
  25. Bovenplak er op leggen en licht aandrukken.
  26. Tremperen met kirch.
  27. De taart geheel maskeren met de crème.
  28. De rand met hagelslag of vlokken aanzetten.
  29. De overige creme in de spuitzak doen met een kartespuitje van 10 mm.
  30. De bovenzijde met creme bespuiten.
  31. De overige er over verdelen.
  32. Nog wat vlokken er over strooien.
  33. De taart 2 uur in de koelkast laten opstijven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
273 kcal
13%3276 kcal
Vetten
21 g.
30%252 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
6%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
14 g.
15%168 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersen-chocolade crèmetaart