Kersen-kwarktaartjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Deegroller
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Laat de goed uitlekken en vang daarbij het sap op.
Roer de maïzena glad met 2 eetlepels van het kersensap. - Breng het overige sap met 1 eetlepel aan de kook.
- Roer het maïzena mengsel door het kersensap en kook ca. 1 minuut, neem van het vuur en laat afkoelen.
Smelt de , doe de in het diepvrieszakje en rol ze met een deegroller tot kruimels, meng ze met de .
Zet een serveerring (8cm doorsnede) of een ring gemaakt van aluminiumfolie op een met bakpapier beklede bakplaat of dienblad.
Vul met 1-2 eetlepels koekmengsel en druk glad. - Neem de ring eraf en maak op deze manier nog 5 bodems.
- Zet ca. 30 minuten in de koelkast.
Roer 2 eetlepels door de . - Klop de met de stijf.
- Kneus de met een vork en roer ze met de door de .
Strijk de kersencrème nonchalant over de koekbodems.
Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast, bedruppel de taartjes met de kersensaus en serveer.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Mango-kwarktaartjes415m
-
Recept
Chocolade-roomtaart met kersen41u5m
-
Recept
Kwarkmuffins met kersen450m
-
Recept
Monchoutaart met kersen430m
-
Recept
Kersen-kwarkroomtaart44u50m
-
Recept
Kersen-cheesecake455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, kwark, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 149 kcal | 7% | 894 kcal |
Vetten | 16 g. | 23% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 66 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |