Kersen=perzikenplaatkoek
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Plaatkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
- Kleine schaal
Bereidingswijze
- Meng 125 gram met een snufje , de en 2 eetlepels in een kleine schaal.
- Verwarm 75 milliliter lauwwarm en giet het met de bij het bloemmengsel.
- Kneed het geheel met de mixer tot een glad deeg.
- Zet afgedekt ca 1 uur weg op een warme plaats, Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Laat de en de goed uitlekken en snijd de in grote partjes.
- Kneed het deeg goed door.
- Rol het deeg op een met bestoven werkvlak uit tot een rechthoek (ca. 28 x 35 cm) Leg het deeg voorzichtig op een bakplaat.
- Laat het deeg afgedekt ca. 15 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 225 graden C.
- Meng de kwark met 5 eetlepels , 2 eetlepels en de custard.
- Bestrijk het deeg met dit mengsel, laat rondom 1 cm vrij, verdeel de vruchten erover en betsrooi met het .
- Bak de plaatkoek ca. 15 minuten in de oven en laat afkoelen.
- Bestrooi de koek met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kersen-kwarkroomtaart44u50m
-
Recept
Chocolade-roomtaart met kersen41u5m
-
Recept
Chocoladetaart met kersen440m
-
Recept
Kersen-yoghurttaart41u15m
-
Recept
Kersen-cheesecake455m
-
Recept
Kersen-punchtaart420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 81 kcal | 4% | 810 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 90 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |