Kersen-yoghurttaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Yoghurttaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Koekenpan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Bedek de bodem van en springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier.
- Maal de fijn.
- Splits de .
- Klop het eiwit met een snufje stijf.
- Voeg tijdens het kloppen geleidelijk 100 gram toe.
- Roer de eidooiers een voor een door het eiwit.
- Roer de likeur erdoor.
- Strijk het deeg in de vorm.
- Bak het ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Laat de bodem afkoelen en verwijder de springvorm.
- Was de , verwijder de stelen en ontpit ze.
- Week de in koud water.
- Roer de , 100 gram en de door elkaar.
- Knijp de uit en laat hem op laag vuur oplossen.
- Roer 3 eetlepels door de .
- Roer het vervolgens door de rest van de .
- Zet de ca. 10 minuten koud weg, tot hij begint te geleren.
- Sluit de springvorm weer om de bodem.
- Klop 400 milliliter stijf en spatel hem door de .
- Strijk het yoghurtmengsel over de taartbodem.
- Meng de met de jam en verdeel ze over de taart.
- Zet de taart ca. 4 uur koud weg.
- Rooster het in een droge koekenpan en laat afkoelen.
- verbrokkel de helft van de amarettini grof.
- Klop 150 milliliter en een beetje stijf.
- Bestrijk hiermee de zijkanten van de taart.
- Druk het op 1 theelepel na, en enkele amarettini tegen de taartrand.
- Versier de taart met de rest van de en de amarettini.
Ook lekker om te maken
Variaties op Kersen-yoghurttaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kersen-Yoghurttaartjes | 1 | Taart en gebak |
Kersen-yoghurttaart | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen en amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 187 kcal | 9% | 2992 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 112 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 14% | 192 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |