Kersenbavarois

Ingrediënten

+ -
print

Voor de engelse room:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Week de blaadjes gelantine in wat water.
  2. Voor de engelse room:
  3. Doe de en de in een kom en roer ze met een houten lepel tot een gladde massa.
  4. Roer de kirsch door de , breng deze aan de kook en roer de kokende beetje voor beetje door de eiermassa.
  5. Giet het mengsel door een fijne zeef in een pan met dikke bodem en laat het onder voortdurend roeren indikken.
  6. Oppassen dat de massa niet gaat koken, omdat het anders schift.
  7. Haal de pan van het vuur zodra de massa aan de lepel blijft hangen.
  8. Laat de bladjes gelantine oplossen in wat lauw water en roer ze door de .
  9. Laten afkoelen.
  10. Klop de met 1,5 pot en de guignolet tot een glad mengsel en roer dit door de engelse .
  11. Giet alles in een bavaroisvorm.
  12. Laat de kersenbavarois in de koelkast opstijven.
  13. Laat de rest van de jam op een zacht vuur warm worden.
  14. Giet de warme jam door een zeef laat hem mooi glad uitlopen over de bovenkant van de bavarois.
  15. Goed laten afkoelen en garneren met wat hele kersen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom, room, melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom, room, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
124 kcal
6%744 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
23%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersenbavarois