Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Was de en verwijder de pitten.
  2. Was de sinaasapel met heet water en wrijf hem goed droog.
  3. Rasp de schil van de , zodat ook de witte huid verwijderd is.
  4. Snijd de sinaasappelpartjes met een scherp mes uit het vlies.
  5. Vang daarbij het sap op.
    Breng de met 750 milliliter water en 3 eetlepels , het sinaasappelsap en de geraspte schil aan de kook.
    Laat het afgedekt op zacht vuur 8-10 minuten koken.
  6. Roer het met het rode vruchtensap en 50 gram glad.
  7. Roer het door het kersenmengsel.
  8. Voeg de sinaasappelpartjes toe en laat afkoelen.
    Klop de met een snufje stijf.
  9. Klop 2-3 eetlepels er geleidelijk doorheen.
  10. Klop totdat de is opgelost.
    Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.
  11. Vorm met behulp van 2 lepels ovale bolletjes van het eiwitschuim.
  12. Laat het eiwitschuim in het hete maar niet kokende water glijden.
  13. Laat afgedekt op laag vuur 4-5 minuten garen.
  14. Breng de kersencompote op smaak met en serveer met de schuimbolletjes.
25
25
25

Variaties op Kersencompote

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kersencompote
VariatieAantalGang
Kersencompôte1Nagerechten
Vanilletoetje met kersencompote1Speciale gelegenheden
Bananenkwark met kersencompote voor buffet1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
184 kcal
9%736 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersencompote