Kersencompôte

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Ontpit de .
  2. Breng 3,5 deciliter water en 50 gram aan de kook en voeg de toe.
  3. Kook deze op een laag vuur ca. 5 minuten, of neem zonder pit uit een pot en giet de boven een kom af.
  4. Leg 12 ca. 10 minuten in het kookvocht, maar laat ze niet uiteen vallen.
  5. Schep ze er voorzichtig uit en verdeel ze over 4 schaaltjes.
  6. Roer het glad met 2 eetlepels van het kookvocht.
  7. Breng 3 deciliter van het kookvocht, met een stukje , 50 gram en een snufje langzaam aan de kook.
  8. Verwijder de .
  9. Voeg al roerende het aardappelmeelpapje toe en blijf roeren tot het een mooie gebonden saus is.
  10. Laat deze nog ca. 1 minuut op een laag vuur doorkoken, meng er de en de door, schep er weer 8 uit en houd deze achter voor de garnering.
  11. Giet de kersensaus over de en laat het afkoelen.
  12. Droog 2 in de oven en verkruimel ze.
  13. Klop de bijna stijf met de en schep dit op de kersensaus.
  14. Strooi er de koekruimels over en garneer de compôte met de overgebleven .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kersencompôte

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kersencompôte
VariatieAantalGang
Kersencompote met pudding1Nagerechten
Kersencompote1Nagerechten
Vanilletoetje met kersencompote1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
189 kcal
9%756 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
27 g.
30%108 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersencompôte