Kersenconfituur

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Glazen potten

Bereidingswijze

  1. Gebruik rijpe, zoete .
  2. Was ze goed en verwijder de steeltjes.
    Doe ze in een ketel met een bodempje tegen het aanbakken.
    Breng rustig aan de kook met de deksel op de pan.
  3. Roer af en toe voorzichtig om met een houten lepel.
  4. Zo vlug als de vloeistof kookt temper je het vuur en laat rustig zo’n 10 minuutjes sudderen.
  5. Pas op dat de zaak niet overkookt.
  6. Haal zonodig het deksel van de ketel.
  7. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot handwarm.
    Verwijder handmatig de pitten.
  8. Dit gaat nu gemakkelijk omdat de zacht geworden zijn door het kookproces.
  9. Neem ze een voor een uit de ketel en verwijder de pit met je vingers.
    Wanneer alle pitten verwijderd zijn doe je de pulp terug in de ketel.
  10. Voeg 0,5 kg toe en naar smaak.
  11. Proef of de suiker goed in balans is met de zuren.
    Voeg zo nodig nog een beetje toe.
    Zelf voeg ik niet meer suiker toe want ik houd niet van te zoete jam.
    In andere recepten wordt echter vaak 1 kg suiker per kg fruit toegevoegd.
  12. Voel je dus vrij om op je eigen smaak af te gaan en zo nodig wat extra suiker toe te voegen.
    Breng de pulp opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat 3 minuten doorkoken.
  13. Roer regelmatig door met een houten spatel.
  14. Los de geleipoeder op in ½ kopje en voeg dit na 3 minuten toe aan de kokende pulp.
    Roer goed door, breng opnieuw aan de kook.
    Wanneer de confituur volledig kookt blijven roeren en 1 minuut goed laten doorkoken zodat de gelei wordt geactiveerd.
  15. Doe het vuur uit en laat even afkoelen.
    De pulp is nu nog steeds vloeibaar.
  16. Giet of schep hem in kraakheldere glazen potten.
  17. Schroef of klem het deksel erop en zet de potten 10 minuutjes ondersteboven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • geleisuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1 kcal
0%3 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersenconfituur