Kersengelei met vanillecrème

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Week de in koud water.
  2. Haal de steeltjes van de , halveer de vruchten en verwijder de pit.
  3. Was de eventueel voorzichtig.
  4. Verwarm de wijn, 1-2 eetlepels en de .
  5. Druk de uit en los hem op in de wijn.
  6. Verdeel de en de in 4 hoge glazen.
  7. Giet de vloeibare gelei eroverheen.
  8. Zet de glazen minstens 4 uur koud weg.
  9. Breng 250 mililiter aan de kook.
  10. Roer de glad met 2 eetlepels koude en 2 eetlepels .
  11. Roer de aangemaakte door de en laat het al roerend 1 minuut doorkoken.
  12. Dek de saus af met vershoudfolie en laat hem afkoelen.
  13. Verbrokkel de lange grof en strooi ze over de gelei.
  14. Verdeel de vanillesaus eroverheen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • frambozen, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
111 kcal
5%444 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersengelei met vanillecrème