Kersenkoek
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van dikzak
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Splits de .
- Roer de met de eierdooiers romig in een kom.
- Zeef er de , en bovenop.
- Voeg de geraspte toe en roer dit alles door elkaar.
- Meng de of kersensap en de of rum door de kruimels en roer dit door de massa.
- Klop het eiwit heel stijf en schep het met een metalen lepel door de massa.
- Doe de massa in een ingevette en met bestrooide vorm.
- Zet de vorm op een rooster midden in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
- Bak de koek 10 minuten. "Koel" de oven dan tot 180 graden celsius en laat de koek nog 50 minuten bakken.
- Even in de vorm laten afkoelen om de koek stevig te laten worden, dan met een mes aan alle kanten losmaken en voorzichtig uit de vorm halen.
- De koek wordt warm of koud gegeten.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in beschuit
- basterdsuiker en beschuit past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- beschuit en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter, beschuit, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- beschuit en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in beschuit
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 638 kcal | 31% | 2552 kcal |
Vetten | 27 g. | 38% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 93 g. | 35% | 372 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |