Vet een springvorm (ca 26 cm doorsnede, 7,5 cm hoog) in met een beetje .
Kneed 250 gram bloem(350 gram),2 eetlepels poedersuiker(2 eetlepels), een snufje zout(1 stuk), 1 ei, 125 gram koude boter(75 gram)(175 gram) in blokjes en evt. 1 eetlepel water met de handmixer en vervolgens met de hand tot een kruimelig deeg.
Plaats ca 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Laat de kersen(720 gram) uitlekken.
Roer de kwark, roomkaas(200 gram), 5 eieren(6), 110 gram suiker(160 gram) en het vanilepuddingpoeder door elkaar.
Rol het deeg op een met bloem(350 gram) bestoven werkblad uit tot een cirkel (ca 32 cmdoorsnede) Bekleed de springvorm hiermee en druk de randen goed aan.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Strooi de helft van de amandelen(50 gram) over de deegbodem.
Verdeel de kersen(720 gram) eroverheen.
Bestrijk met het kwarkmengsel.
Bak de taart 25-30 minuten in de oven.
Verkruimel de amarettini grof.
Kneed 100 gram bloem(350 gram), de overige amandelen(50 gram),50 gram suiker(160 gram),75 gram zachte boter(75 gram)(175 gram) en 1 eidooier(1 stuk) met de handmixer en vervolgens met de hand tot een kruimeldeeg, meng de amarettini erdoorheen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter, boter, magere kwark, roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, magere kwark
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
bitterkoekjes kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, boter, magere kwark, roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.