Kersenmuffins

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpje

Bereidingswijze

  1. De oven warm je voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
  2. Het sap van de doe je in een kommetje (voor straks).
  3. De snijd je doormidden (laat ze goed uitlekken in een zeef).
  4. Zet 16 cakevormpjes op de bakplaat.
  5. Doe boter en in een kom en snijd de boter met een mes in stukken.
  6. Klop er met de mixer een zalfje van.
  7. Breek 1 ei boven het botermengsel.
  8. Klop het met de mixer in ongeveer 30 tellen tot een glad beslag.
  9. Volgende 2 op dezelfde manier.
  10. Boven een andere kom zeef je het en een mespuntje .
  11. Strooi het gezeefde over het beslag en schep het erdoor.
  12. Klaar?
  13. Schep dan de uitgelekte erdoor.
  14. Elk vormpje schep je nu voor de helft vol met 2 eetlepels beslag.
  15. De muffins mogen de oven in (schuif de bakplaat in het midden).
  16. In 25 minuten zijn ze gaar.
  17. Zet dan de oven uit en laat de muffins nog 5 minuten in de warme oven staan.
  18. Haal ze eruit en laat ze afkoelen.
  19. Terwijl de muffins bakten, heb je glazuur gemaakt.
  20. Voor dat glazuur roer je de met 3 eetlepels kersensap tot een papje.
  21. Schep op de muffins een eetlepel glazuur en strijk het uit.
  22. Leg er een winegum op en laat het glazuur in 1 uur hard worden.
25
25
25

Variaties op Kersenmuffins

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kersenmuffins
VariatieAantalGang
Yoghurt-kersenmuffins1Taart en gebak
Kersenmuffins voor de brunch1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kersenmuffins heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Rijzen weinig en drijven dan in het vet. Wel heel smakelijk. Kan ook goed zonder glazuur, ze zijn zoet genoeg. De kersen geven het geheel een heerlijk frisse bite.
12 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2641 kcal
132%2641 kcal
Vetten
143 g.
204%143 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
109 g.
41%109 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
150 g.
166%150 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersenmuffins