Kersentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Doe de in een kom, besprenkel ze met en laat het 1/2 uur intrekken.
  3. Meng de , en in een kom.
  4. Roer de helft van de erdoor en klop er dan met de mixer een voor een de er door.
  5. Voeg beetje bij beetje de rest van de toe tot een glad papje.
  6. Zeef het mengsel zodat er geen klontjes in zitten.
  7. Doe de in een ondiepe ovenschaal en schenk het beslag erover.
  8. Bak de taart in 40 minuten in het midden van de oven gaar.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kersentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kersentaart
VariatieAantalGang
Kersentaart4Taart en gebak
Chocolade-kersentaart1Taart en gebak
Kipkerrie-kersentaart1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Kersentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.3 / 10 in 6 recensies
RESET

Dit is inderdaad een leuke manier om teveel aan kersen weg te werken. Ik moet er wel even bij zeggen dat dit geen tarte tatin maar een clafoutis is. Maar heel lekker!
Sindia 19 juni 2017
Hoeveel zout moet ik gebruiken?
Lars van Vulpen 23 november 2013
De melk was te veel dus je moet er iets meer bloem en suiker bij doen net zo lang tot dat je een papje hebt. Dus zo'n dikke saus. :-I
Esmee 25 juni 2013
Het is een omkeer taart, maar verder heel makkelijk om te maken. De kirsch is wat duur. Ik heb er juist wat extra kersen in gedaan, dit ging ook gewoon goed.
Maartje 13 juli 2012
Heel lekker en eenvoudig om te maken.
Martine Naudts 28 mei 2012
Een erg lekker recept! Ik heb het wel met wat minder kersen gedaan maar dat ging ook prima.
Marieke 8 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
196 kcal
9%1176 kcal
Vetten
3 g.
4%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%126 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
13 g.
14%78 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersentaart