Kersentaart met amandelroom
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Kersentaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Deegroller
- Spuitzak
- Oven
- Zeef
- Rasp
Bereidingswijze
- Vet een springvorm (26 cm doorsnede) in.
- Klop 125 gram , de en een snufje door de .
- Roer de er een voor een door heen.
- Meng het met de en roer het meel afwisselend met 5 eetlepels door het mengsel.
- Strijk het deeg in de springvorm.
- Bak de bodem ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven.
- Laat de bodem afkoelen.
- Laat de uitlekken en vang het sap op.
- Roer de glad met 5 eetlepels sap en breng de rest van het sap aan de kook.
- Roer de aangemaakte er doorheen en laat het sap 1 minuut koken.
- Spatel de erdoorheen en laat het geheel 10- 15 minuten afkoelen.
- Rooster de gemalen amandelen en het apart van elkaar.
- Laat ze afkoelen.
- Snijd de boden 2 keer horizontaal van elkaar zodat er 3 plakken ontstaan.
- Leg het onderste deel in de springvorm, bestrijk hem met de kersencompote en laat afkoelen.
- Klop 400 milliliter stijf, voeg tijdens het kloppen 1 zakje en 1 eetlepel .
- Leg 1 theelepel gemalen amandelen apart en spatel de rest door de room.
- Strijk 1/3 amandelroom over de en leg het middenste deel van de bodem eroverheen.
- Strijk de rest van de room eroverheen en leg het laatste deel van de bodem erop.
- Zet de taart ca. 30 minuten in de koelkast.
- Klop 300 milliliter stijf, voeg tijdens het kloppen 1 zakje en 1 eetlepel toe.
- Bestrijk de taart met 2/3 van de .
- Doe de overige in een spuitzak en leg in de koelkast.
- Rasp de marsepein grof en kneed 100 gram erdoor.
- Leg 2 stukken vershoudfolie overlappend naast elkaar en leg de marsepein in het midden.
- Leg 2 stukken folie erover en rol het marsepein met een deegroller uit tot een cirkel (ca. 40 cm dorsnede) Trek het folie van de bovenkant en leg de marsepeincirkel met behulp van de folie aan de onderkant bovenop de taart.
- Verwijder de folie en druk het marsepein aan.
- Snijd het overtollige marsepein weg.
- Wrijf de jam door de zeef en bestrijk de taartrand ermee.
- Druk het erin en bestuif met .
- Garneer met toefjes , marsepeinfiguurtjes en .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kersentaart425m
-
Recept
Chocolade-kersentaart455m
-
Recept
Kersentaart met kokos41u
-
Recept
Kersentaart41u
-
Recept
Monchou kersentaart41u
-
Recept
Choco-kersentaart41u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 214 kcal | 10% | 3424 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 208 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 128 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 128 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |