Kerst eend (And med æbler og svesker)
- Herkomst Denemarken
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van stenaks
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadslee
- Oven
Bereidingswijze
- Wrijf de eend in met het .
- Vul het met de appel schijfjes en de gedroogde en naai het dicht (let op alleen katoen draad).
- Plaats de eend met de rug naar boven op een rooster in de oven.
- Leg een braadslee onder de eend zodat het vet en het vocht opgevangen worden.
- Braad de eend in totaal gedurende gedurende 2½ - 3 uur op 160 graden C.
- Keer de eend na drie kwartier om, giet het vet uit de braadslee en vul de braadslee met een laagje .
- Maak ondertussen een bouillon van de nek en de organen.
- Dit dient als basis voor de saus.
- Indien de eend niet krokant is, kun je het op het eind nog even bruinen door het gedurende 10 minuten op 225 graden C te braden.
- Controleer of de eend gaar is.
- Doe de oven uit en laat de eend gedurende 20 minuten nog even na-garen.
- Maak een roux van de eendenvet, het en de bouillon.
- Op smaak brengen met en peper.
- Eventueel een beetje marmelade toevoegen voor een sinaasappelsaus.
- Snijd de eend in stukken en serveer het met de , en bij voorkeur met gecarameliseerde aardappeltjes en deense rode kool.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 275 kcal | 13% | 1100 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 36 g. | 14% | 144 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |