Kerstcake
- Herkomst Nederland
- Categorie Kerst
- Bereiden
- Kookboek van christina57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Puddingvorm
Bereidingswijze
- Maak deze cake ca. 1 week van te voren zodat je voldoende tijd heb om hem in te spuiten met rum.
- Wel de en de in de rum ca. 2 uren.
- Vermeng de door de .
- Boen de schoon, Haal met een zester de schil van de citroen.
- Hak de schilletjes zeer fijn.
- Klop de boter, en tot een romige massa.
- Voeg nu om en om een ei bij het botermengsel en dan weer een paar lepels , ga zo verder totdat alle en verwerkt zijn.
- Voeg het toe en de fijngehakte citroenschilletjes toe.
- Voeg de gewelde en toe, zo ook de fijngehakte bigeraux en de fijngehakte sinaasappelschilletjes.
- vet een puddingvorm in en bestuifd deze licht met paneermeel. (dit omdat de cake dan gemakkelijk loslaat uit de vorm) Stort het deeg erin.
- Als je een tulbandvorm heb neem dan van alles de dubbele hoeveelheid.
- Bak de cake in ca 1 uur gaar op 160 graden C.
- en totdat hij er mooi goud bruin is.
- Controleer met een breinaald wanneer de cake gaar is, die moet er schoon uitkomen wanneer je in de cake prikt.
- Stort hem voorzichtig uit de vorm.
- Laat hem tot lauwwarm afkoelen.
- Van te voren bij je apotheker een spuitje met injectienaald zien te regelen.
- Als de cake nog lauwarm is, meerdere keren in de cake prikken met je spuitje gevuld met rum 80%.
- De cake steeds goed in huishoudfolie verpakken.
- Ga door met injecties geven tot twee dagen voor de kerst, dan kan hij nog even rijpen.
- Bestrooi eerste kerstdag de kerstcake flink met poedersuiker en ganeer hem verder met bigeraux en sinaasappelschilletjes
Variaties op Kerstcake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kerstcake met fruit en noten | 1 | Kerst |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 767 kcal | 38% | 3068 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 8 g. | 42% | 32 g. |
Waarvan onverzadigd | 4 g. | 15% | 16 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 31% | 4 g. |
Koolhydraten | 94 g. | 36% | 376 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 41 g. | 46% | 164 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 6 mg. | 0% | 24 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |