Kerstkoekjes (incl variaties)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op ca. 175 graden C.
  2. Kneed van de , de , de , de , het , de citroenrasp en het een soepel, samenhangend deeg ontstaat.
  3. Laat deze 1 uur rusten.
  4. Rol de bal deeg bij gedeelten dun uit en steek er met vormpjes figuurtjes uit (of met eencirkels van).
  5. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en steek nu uit het midden, met een vingerhoed of een spuitmond, een rondje uit.
  6. Haal dit uit de cirkel, dit kan weer tot koekjes worden gevormd.
  7. Bestrijk de kransjes met losgeklopt en strooi er wat grove en geschaafde bovenop.
  8. Bak ze gaar en goudbruin in ca 15 tot 20 minuten.
  9. Laat de kransjes even op het bakblik afkoelen tot ze stevig zijn en leg ze dan op een taartrooster om verder koud te worden.
  10. Tip 1:
  11. je kunt de koekjes evt bestuiven met wat poedersuiker als de koekjes afgekoeld zijn.
  12. Tip 2:
  13. Wil je de koekjes zonder amandelschaafsel en grove , kun je ze evt.
  14. ook bestrijken met een glazuur.
  15. Maak een glazuur van 100 gram poedersuiker en 2 á 3 eetlepels water en bestrijk hier de koekjes mee.
  16. Tip 3:
  17. Na het glazuren, kun je de koekjes evt.
  18. bestrooien met allerlei leuke zaken als hagelslag, zilverpillen, snoepconfetti.
  19. discodip, enz.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Kerstkoekjes (incl variaties) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ze zijn zo lekker. Ik ga ze in de kerstboom hangen.
Anna 9 december 2012
Het gaat echt goed bedankt ga zo door!
Lola dolk 17 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1763 kcal
88%1763 kcal
Vetten
142 g.
203%142 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
221 g.
85%221 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerstkoekjes (incl variaties)