Kerstkransjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Meng de , , koude en de in een beslagkom tot een bal.
  2. Verpak het deeg in folie en leg het 30 minuten te rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175°C en vet alvast een bakplaat in of gebruik bakpapier op de bakplaat.
  4. Haal het deeg uit de koelkast.
  5. Strooi wat op het aanrechtblad en rol het deeg uit met een deegroller tot een lap van 3 tot 4 mm dik.
  6. Steek met een glas rondjes uit de lap , maak van de rondjes kransjes door het midden eruit te steken met een appelboor.
  7. Leg de kransjes op de bakplaat bestrijk de boven kant met wat los geklopt ei en bak ze in 15 minuten goudbruin.
  8. Laat ze afkoelen en versier ze dan met glazuur.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kerstkransjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kerstkransjes
VariatieAantalGang
Kerstkransjes4Taart en gebak
Kerstkransjes (1)1Koekjes
Kerstkransjes (2)1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
412 kcal
20%1648 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
8 g.
42%32 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
15%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
31%4 g.
Koolhydraten
59 g.
22%236 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
6 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerstkransjes