Kerstkransjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat

Bereidingswijze

  1. De , , , , en het goed mengen.
  2. De en zeven boven de .
  3. Alles tot een deeg kneden.
  4. Het deeg afgedekt 12 uur in de koelkast laten opstijven.
  5. Het deeg uitrollen op 3 mm dikte.
  6. Met kartelsteker van 5½ cm ronde plakjes uitsteken.
  7. De bakplaat invetten. 33 kransjes op de bakplaat leggen in rijen van 6 om 5.
  8. Nu de gaatjes uitsteken met een gladde steker van ± 15 mm. Ø Alles goed bestrijken met losgeklopt .
  9. Eerst bestrooien met geschaafde amandelen.
  10. Daarna met kristalsuiker bestrooien.
  11. Dit even goed vast rollen met een klein rolstokje.
  12. Afbakken op een bakthemaperatuur van ca. 175°C in 15-18 minuten.
25
25
25

Variaties op Kerstkransjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kerstkransjes
VariatieAantalGang
Kerstkransjes4Taart en gebak
Kerstkransjes (1)1Koekjes
Kerstkransjes (2)1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit en eigeel
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3954 kcal
197%3954 kcal
Vetten
296 g.
423%296 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
388 g.
149%388 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
75 g.
83%75 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerstkransjes