Kerstkransjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Kerst
- Bereiden
- Kookboek van henny57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
Bereidingswijze
- De , , , , en het goed mengen.
- De en zeven boven de .
- Alles tot een deeg kneden.
- Het deeg afgedekt 12 uur in de koelkast laten opstijven.
- Het deeg uitrollen op 3 mm dikte.
- Met kartelsteker van 5½ cm ronde plakjes uitsteken.
- De bakplaat invetten. 33 kransjes op de bakplaat leggen in rijen van 6 om 5.
- Nu de gaatjes uitsteken met een gladde steker van ± 15 mm. Ø Alles goed bestrijken met losgeklopt .
- Eerst bestrooien met geschaafde amandelen.
- Daarna met kristalsuiker bestrooien.
- Dit even goed vast rollen met een klein rolstokje.
- Afbakken op een bakthemaperatuur van ca. 175°C in 15-18 minuten.
Variaties op Kerstkransjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kerstkransjes | 4 | Taart en gebak |
Kerstkransjes (1) | 1 | Koekjes |
Kerstkransjes (2) | 1 | Koekjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit en eigeel
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3954 kcal | 197% | 3954 kcal |
Vetten | 296 g. | 423% | 296 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 388 g. | 149% | 388 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 75 g. | 83% | 75 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |