Kersttulband

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de met de , de en de in een kom en mix het goed door.
  2. Voeg daarna 1 voor 1 de toe en mix het geheel tot een glad en klontvrij beslag.
  3. Snij de in kleine stukjes en roer die met de rozijnen en het met een spatel door het beslag.
  4. Vet de tulband vorm in en bestrooi de vorm met beschuitkruimels (daardoor komt de kersttulband beter uit zijn vorm).
  5. Zet daarna de oven aan op 170*C (Heteluchtoven) en vul de vorm met het beslag.
  6. Zet het beslag in de oven (ongeveer 50 minuten).
  7. Bestrooi het met en smullen maar!
25
25
25

Variaties op Kersttulband

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kersttulband
VariatieAantalGang
Gluten- en lactosevrije Kersttulband1Kerst

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cakemeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in cakemeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kersttulband heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

De abrikozenstukjes zijn allemaal naar onder gezakt dat is wel jammer ze zitten dus niet meer verspreid door het deeg. Ik heb een elektrische oven en heb dus even opgezocht op hoeveel graden ik hem mo... Lees reactie
Yannick 23 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
cakeje
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
151 kcal
7%3020 kcal
Vetten
11 g.
16%220 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersttulband