Ketchup
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- pellen en snipper.
- wassen en in vieren snijden.
- en tomaat in grote pan doen.
- Met deksel op de pan op zacht vuur aan de kook brengen en ongeveer 15 minuten laten pruttelen.
- In theeëi of filterzakje de , kaneelstokjes , mosterdzaadjes en en de doen.
- Filterzakje goed dichtvouwen eventueel met paperclips over de vouwrand vouwen.
- Boven een grote braadpan de tomatenmassa in zeef scheppen daarna met een houten lepel de massa door de zeef wrijven. (ik doe het op deze manier maar misschien kan het ook in een sapcentrifuge).
- Aan de tomatensaus toevoegen het kruidenbuiltje, suiker , , zout en cilipoeder.
- Zonder deksel op zacht vuurtje in ongeveer 2 uren tot de helft laten inkoken, regelmatig roeren.
De flessen en doppen goed afwassen met heet sodawater. - Daarna afspoelen.
- Laat uitlekken op een schone theedoek.
- Met een juslepel de flessen vullen (trechter op de hals van de fles).
- Doe de flessen helemaal vol.
- Direkt afsluiten en laten afkoelen.
- De flessen 2 weken weg zetten op een donkere koele plaats.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ketchup43u
-
Recept
Zelfgemaakte Ketchup41u30m
Variaties op Ketchup
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Verse tomatenketchup, niet houdbaar | 1 | Bijgerechten |
Sausje van appelmoes, ketchup, curry en knoflooksaus | 1 | Sauzen en marinades |
Hartige broodtaart met ham, ketchup en kaas | 1 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterdzaad
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 528 kcal | 26% | 2112 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 107 g. | 41% | 428 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |