Ketchup
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van dino58
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Alles (zonder de azijn, suiker, en maïzena) in een pan met het aan de kook brengen, temper het vuur en laat het 25 minuten zachtjes koken.
- Neem de pan van en vuur en laat de inhoud afkoelen.
- Gooi het kruidenbuiltje weg en pureer de ketchup met de staafmixer fijn.
- Voeg azijn, suiker en toe.
- Breng de ketchup al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost en laat hem in 1-1 ½ uur tot de helft inkoken.
- Roer de maïzena glad met een beetje azijn en roer het door de ketchup.
- Laat deze nog 1-2 minuten koken.
- Giet de ketchup in de warme, gesteriliseerde flessen en sluit ze. 20 minuten pasteuriseren (in een pan met kokend ) en laat het afkoelen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ketchup42u
-
Recept
Zelfgemaakte Ketchup41u30m
-
Recept
Groentesaus met ketchup415m
-
Recept
Dipsaus ketchup mayo (koud)410m
Variaties op Ketchup
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Dipsaus ketchup mayo (koud) | 1 | Sauzen en marinades |
Zelfgemaakte tomatenketchup | 1 | Sauzen en marinades |
Ketchup | 1 | Sauzen en marinades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 144 kcal | 7% | 576 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 35 g. | 13% | 140 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |