Kibe (vleeskroketjes met bulgur)
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van jodiaanstoot
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
Bereidingswijze
- Giet de bouillon op de .
Laat het 15 minuten wellen en laat het vervolgens goed uitlekken.
Verhit de olie en fruit hierin de helft van .
Voeg 1/3 van het gehakt en alle specerijen toe en bak het gehakt rul.
Breng het smaak met zout, laat het afkoelen en zet het in de koelkast tot gebruik.
Maal de met de rest van het gehakt, de rest van de , de en wat zout in een keukenmachine tot een stevig mengsel.
Verdeel dit mengsel in 12 porties en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Vorm balletjes van het bulgurdeeg en duw ze wat platter.
Leg er een portie van het gehaktmengsel op en vouw het bulgurdeeg eromheen.
Maak de uiteinden van de balletjes een beetje puntig en laat het 30 min opstijven in de koelkast.
Verhit de olie tot 180 graden en frituur hierin de kibe in porties van 4 stuks goudbruin.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- rundvleesbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in rundvleesbouillon en bulgur
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 130 kcal | 6% | 1560 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |