Kidstaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Leg de springvorm op het bakpapier en teken met een potlood de vorm af.
- Knip de cirkel uit en leg die in het bakblik.
- Knip nu een strook van 8 bij 55 cm uit.
- Leg de strook tegen de zijkant van de rand.
- Je kunt het papier eventueel vastplakken met een druppeltje vloeibare boter of margarine.
- Het papier steekt aan de bovenkant iets uit.
- Leg de koekjes op een bord.
- Breek ze in stukjes.
- Klop de met de en stijf.
- Verdeel 1/3 deel van de koekjes over de bodem van de springvorm.
- Schep daarna 1/3 van de in de springvorm op de koekjes.
- Strijk de met een spatel glad.
- Leg hierop weer 1/3 van de koekjes, daarna weer 1/3 van de , weer 1/3 van de koekjes en als laatste weer 1/3 van de .
- Zet de taart 4 uur in de vriezer.
- Nabereiden:
- Haal de taart uit de diepvries.
- Maak de zijkanten van de springvorm los en haal voorzichtig het bakpapier van de zijkanten af.
- Versier de ijstaart met mandarijntjes, smarties en kaarsjes.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 487 kcal | 24% | 1948 kcal |
Vetten | 45 g. | 64% | 180 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 3% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 13 g. | 14% | 52 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |