Kikkererwtensoep met gember en appelmunt

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm een eetlepel in een flinke braadpan.
  2. Bak de - en de knoflooksnippers gedurende 5 minuten op middenwarmte.
  3. Maak een mengsel van geraspte , , ras-el-hanout, 6-, , gedroogde , gedroogde en gedroogde .
  4. Fruit het mengsel even mee, samen met de en de .
  5. Snijd op elke tomaat 2 kruizen, doe ze in een pan, overgiet ze met kokend water en laat even doorkoken tot het vel loslaat.
  6. Doe de tomaten in een zeef en spoel ze af met stromend koud water.
  7. Verwijder het vel en de groene harde kernen.
  8. Hak ze fijn en doe ze samen met de bouillon in de braadpan.
  9. Giet de af en doe ze eveneens in de braadpan.
  10. Laat de soep een kwartiertje zachtjes trekken.
  11. Roer er dan de gehakte tak verse , de worstplakjes en het gehakte takje verse appelmunt door en verwarm nog even kort na op restwarmte.
  12. Dien de soep op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en groentebouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek en groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
96 kcal
4%192 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kikkererwtensoep met gember en appelmunt