Kinder poffertjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten voor de kleintjes
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Pan
Bereidingswijze
- Klop, klop, eerst het beslag:
- Doe 3 deciliter water in een kom.
- Strooi de poffertjesmix erbij en klop het met een garde tot een glad beslag.
- Klop de , 2 eetlepels en 4 eetlepels erdoor.
- Prak de heel fijn en klop hem ook door het beslag.
- Laat de poffertjespan op halfhoog vuur in 5 minuten heet worden.
- Doe het beslag over in de maatbeker.
- Giet de rest van de in een kommetje.
- Doop het kwastje in de olie en vet de pan dun in. 't Betere bakwerk:
- Schenk het beslag in de holletjes.
- Bak de poffertjes zo'n 2 minuten.
- Dan is de onderkant bruin en de bovenkant nog een beetje vloeibaar.
- Draai de poffertjes om met een vork.
- Bak ook de andere kant in 2 minuten bruin.
- Leg de poffertjes op een bord.
- Vet de pan opnieuw in.
- Bak op dezelfde manier de volgende portie poffertjes.
- Je bakt gewoon dóór tot het beslag op is.
- Op elke portie schep je 2 eetlepels .
- Versier de poffers met en de rest van de .
- Wordt het een toetje of bak je ze als lekker tussendoortje?
- Jij mag het zeggen.
- Poffertjes smaken altijd!
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in hagelslag
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en hagelslag
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 176 kcal | 8% | 704 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |