Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bananenbrood recept
Bananenbrood recept

Bananenbrood


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een grote cakevorm in met een beetje boter of bekleed hem met bakpapier. Prak de bananen. Klop de eieren los en roer ze door de bananen. Roer de honing erdoor. Roer de boter met de suiker in een andere kom romig. Meng het bananenmengsel door het botermengsel. Zeef het meel met het zout. Roer door. Voeg weer een derde van het meel toe en nog 1 eetlepel yoghurt. Voeg dan de rest van het meel en de yoghurt toe. Giet het mengsel in de vorm. Variatie: meng wat gehakte dadels, walnoten, chocolade of geraspte citrusschil er door. Bak 55 minuten. Steek een breinaald of een prikker in het brood. Deze moet er schoon uitkomen. Haal het brood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bananenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bananenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Vandaag dit recept gebakken en het ging heel vlot, wat walnootjes er door. Hartstikke lekker!
    L. gaf dit recept op 7 maart 2015 5 uit 5 sterren
  • Gisteren heb ik dit bananenbrood gebakken. Welliswaar wat aangepast, met speltbloem en palmsuiker...met cranberries en diverse noten. Heerlijk! vr.gr. Browney
    Browney gaf dit recept op 3 april 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven