Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde mosselen en citroenbieslook recept
Gegratineerde mosselen en citroenbieslook recept

Gegratineerde mosselen en citroenbieslook


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de mosselen zoals te doen gebruikelijk, leg ze op de bakplaat. Verwarm de grill van de oven voor. Smelt intussen de boter op laag vuur en laat afkoelen. Knip de bieslook klein. Roer de bieslook, broodkruim of paneermeel, citroenrasp, zout en peper en gesmolten boter door elkaar tot een egaal geheel. Verdeel het broodkruim mengsel over de mosselen in de schelp en gratineer de mosselen onder de voorverwarmde gril in ongeveer 4 tot 6 minuten tot het broodkruim laagje goudbruin van kleur is.

Serveersuggesties

De mosselen kunnen ruim van te voren worden gekookt. Kook ze simpelweg met wat soepgroenten, een laurierblaadje en een scheut water tot ze zich openen. Laat ze uitgespreid afkoelen en verwijder dan de bovenste schelp. Strooi om te voorkomen dat de mosselen omvallen een laagje zout op de bakplaat (eerst een stuk bakpapier en dan zout ). Dan staan ze wat steviger.

Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde mosselen en citroenbieslook recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Nieuw jaar, nieuwe kansen
    Alle oliebollen zijn achter de kiezen en de laatste restjes kerstkalkoen zijn eindelijk ook verdwenen. In de prullenbak welteverstaan, want wie had bedacht dat we wel een kilo vlees per persoon zouden eten? Het is januari, en al vriest het dat het kraakt, we moeten aan de bak: in no time staat de zomer voor de deur en zijn de goede voornemens vergeten.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven