Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Karamel popcorn recept
Karamel popcorn recept

Karamel popcorn


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe een scheutje olie in een pan en laat het warm worden. Doe zoveel ma´s in de pan dat de bodem bedekt is.
Doe dan de deksel op de pan.

Na ongeveer een minuut begint de ma´s te poffen.

Doe ondertussen in een andere pan zoveel suiker dat de bodem bedekt is met een laagje van ongeveer 1/4 cm dikte. Laat de suiker op een laag vuur voorzichtig smelten. De suiker zal bruin kleuren. Als de suiker gaat borrelen is de pan te heet.

Ondertussen is het poffen in de andere pan gestopt. Doe de warme popcorn in de gesmolten suiker en roer met een houten lepel de popcorn door de pan.

- Als de karamel rond de popcorn zit, doe je de popcorn op een bakblik om het af te laten koelen. Breek dan de aaneen geplakte popcornkorrels los.

Serveersuggesties

De pan waarin je de de suiker hebt gelarameliseerd kun je schoon krijgen als je er kokend water over giet.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit karamel popcorn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven