Kinderflappen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5.
  2. Leg het bakpapier op de bakplaat.
  3. Laat de plakjes ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten).
  4. De schillen mogen niet meedoen, dus schil de en de .
  5. Snijd ze in vieren en snijd de klokhuizen eruit.
  6. Snijd de kwarten en in stukjes en doe ze in een kom. 'n Beetje erover, dan blijft het fruit mooi.
  7. Schep -perenstroop, en kaneel erdoor.
  8. De vulling voor de flappen is klaar!
  9. Op elk plakje deeg schep je in het midden wat vulling.
  10. Strijk op de rand van zo'n plakje een heel klein beetje water.
  11. Vouw de plakjes tot een driehoek.
  12. Druk met de tanden van een vork de randen goed dicht (dat worden mooie kartelrandjes).
  13. Strooi over de 10 flapjes en leg ze op de bakplaat.
  14. Ze kunnen nu de oven in.
  15. Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
  16. In 20 minuten bak je de flapjes knapperig en bruin.
  17. Haal ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.
  18. Lauwwarm zijn ze lekker en helemaal afgekoeld zijn ze ook lekker.
  19. Altijd lekker dus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kinderflappen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lijkt me een heerlijke hap! Mijn dochtertje is bijna jarig, zoeken naar een leuke traktatie is dus niet meer nodig:)
11 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1745 kcal
87%1745 kcal
Vetten
100 g.
142%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
189 g.
72%189 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kinderflappen