Kip Boursin ala Evelien
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Hapjespan
- Pan
Bereidingswijze
- Doe de in een ketel, voeg 2 eetlepels water toe en laat op een zacht vuurtje langzaam ontdooien.
- Snijd de in blokjes.
- Snipper de klein.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de totdat ze glazig zijn.
- Laat ze niet bruin worden.
- Bak de kipblokjes rondom bruin in ca 7 minuten.
- Voeg de in stukken gesneden toe en bak ze even mee.
- Zet het vuur laag en strooi de erover.
- Roer alle klontjes uit de en giet dan beetje bij beetje de erbij.
- Roer steeds goed door totdat alle gebonden is alvorens een nieuw scheutje toe te voegen.
- Zet het vuur iets hoger en voeg op deze manier alle toe.
- Voeg dan de en de toe.
- Roer goed door totdat de geheel is gesmolten.
- Doe tot slot het bouillonblokje erbij.
- Deksel op de pan, vuur laag en nog 10 minuten laten sudderen.
- Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat uitlekken in een vergiet en roer er wat olijfolie door om plakken te voorkomen.
- Verhit de tot tegen het kookpunt.
- Roer goed door en laat het overtollige vocht wat indampen.
- Breng de saus op smaak met en eventueel nog wat .
- Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde borden.
- Schep de kip met de saus er overheen.
- Leg tot slot een toef in het midden.
- Serveer er een glas licht gekoelde, romige Chardonnay bij.
- Variatie:
- als je het jezelf gemakkelijk wilt maken, kun je de , en het bouillonblokje achterwege laten en vervangen door een blikje champignon-crèmesoep van 460 mililiter.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- kippenbouillonblokje en spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- boter, kippenbouillonblokje, kruidenkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kruidenkaas, room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- boter, melk, kruidenkaas, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 899 kcal | 44% | 3596 kcal |
Vetten | 42 g. | 61% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 7% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 48 g. | 18% | 192 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |