Kip-champignonpannetje met asperges voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de schoon.
- Was de en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
- Schil de witte .
- Snijd beide soorten in stukken.
- Stoof de witte ca 5 minuten in water met , kook de groene de laatste 3 minuten mee.
- Laat de uitlekken
Pel en snipper de . - Dep de droog en snijd hem in stukken.
- Verhit de olie in een grote braadpan.
- Bak de kip ca 5 minuten portiegewijs in de olie en breng op smaak met en .
- Neem uit de pan.
- Verhit de in het bakvet.
- Bak daarin de en de .
- Bestuif met de en bak kort mee.
Voeg 1 liter water de en de toe en roer het bouillonblokje erdoorheen. - Breng aan de kook en laat ca 5 minuten koken
Voeg de , de kip en de toe aan de saus. - Kook 3-5 minuten mee.
- Breng op smaak met en .
Was de kervel, pluk de blaadjes van de takjes en roer ze door het geheel.
Lekker met bladerdeeghapjes (zie mijn recept).
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ragout met pestoroom voor buffet43u
-
Recept
Pasta gratin voor buffet41u30m
-
Recept
Spaghetti met gehakt en kaassaus voor buffet435m
-
Recept
Kaas-worstsalade met radijsjes voor buffet430m
-
Recept
Roomkaasterrine met zalm voor buffet440m
-
Recept
Varkensfilet met champignons voor buffet450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
- wijn en groentebouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en groentebouillonblokjes
- boter en groentebouillonblokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 87 kcal | 4% | 696 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |