Kip coloke
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
Kip in stukjes snijden en minstens 1 uur marineren in citroensap, knoflook, peper en zout. - Daarna door het geklopte en de halen en dan wokken of frituren in hete .
- Daarna laten uitlekken.
De worteltjes klein snijden. - De in reepjes van 4 cm snijden en deze 10 minuten voorkoken.
In een andere pan de saus maken.
Maak een papje van , (vers of poeder) knoflook naar smaak en de 4 eetlepels . - Ga dit een beetje aanbakken.
- Het mag niet bruin worden (soort boemboe).
- Doe een halve fles en er bij en laat dit lekker koken tot een mooie saus.
De worteltjes en de toevoegen en verder laten garen. - Voeg wanneer de groentes gaar zijn de gebakken krokante kip toe en verwarm het nog even goed door.
- De saus eventueel indikken met een papje van en .
- Dit niet langer dan 1 minuut laten koken.
- De saus proeven en naar smaak , of toevoegen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam Sebelah Isi (rolletjes van kip en groente met pittige botersausje)445m
-
Recept
Saté ajam banjar (kip saté met pittige ketjapsaus)445m
-
Recept
Ajam garam masala ( kip in kerriesaus van hele kip)43u
-
Recept
Ceasarsalade met kip415m
-
Recept
Mihoen ajam goreng (mihoen met kip en groenten)445m
-
Recept
Murgh dhansak (kip met linzen)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2312 kcal | 115% | 4624 kcal |
Vetten | 27 g. | 38% | 54 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 53 g. | 20% | 106 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |