Snijd de kip in stukken ter grootte van kipnuggets, dus niet te klein.
Snijd de in blokjes van ongeveer 2 cm.
Doe de in een vijzel en stamp het fijn tot je een iets grove pasta hebt.
Als het te droog lijkt, kan je nog een eetlepel er bij doen.
Als je geen vijzel hebt, kan je het ook in een keukenmachine doen.
Verhit de olie(2 eetlepels)(5 eetlepels) in een grote wok of hapjespan en bak de kruidenmix(1 stuk) op een matig vuur onder 2 tot 3 minuten voortdurend roeren tot dat de mix er glanzend uit ziet en geurend is.
Doe de limoenblaadjes, stengel citroengras(1 stengel) en de salamblaadjes erbij en roer dit gedurende een halve minuut er goed doorheen.
Voeg de kip toe en bak deze al roerend ongeveer 3 minuten tot het vlees verkleurd is.
Voeg de kippenbouillon(500 milliliter), aardappelen en de bloemkool(1 stuk) toe.
Laat alles op een matig vuur koken tot het vlees en de aardappelen gaar zijn.
Voeg de kokosmelk(250 milliliter) en breng de curry weer aan de kook.
Je kunt de curry eventueel aanmaken met wat maïzena en of in laten in dikken tot de curry op gewenste dikte is.
Eventueel wat zout toevoegen voor de smaak.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie, kippenbouillon, olie
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie, kippenbouillon, olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.