Kip Curry  (Kare Ayam) van Kees

Ingrediënten

+ -
print

Kruidenmix:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Vijzel
  • Hapjespan
  • Wok

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in stukken ter grootte van kipnuggets, dus niet te klein.
    Snijd de in blokjes van ongeveer 2 cm.
    Doe de in een vijzel en stamp het fijn tot je een iets grove pasta hebt.
    Als het te droog lijkt, kan je nog een eetlepel er bij doen.
    Als je geen vijzel hebt, kan je het ook in een keukenmachine doen.
    Verhit de in een grote wok of hapjespan en bak de op een matig vuur onder 2 tot 3 minuten voortdurend roeren tot dat de mix er glanzend uit ziet en geurend is.
    Doe de limoenblaadjes, stengel en de salamblaadjes erbij en roer dit gedurende een halve minuut er goed doorheen.
    Voeg de kip toe en bak deze al roerend ongeveer 3 minuten tot het vlees verkleurd is.
    Voeg de , aardappelen en de toe.
    Laat alles op een matig vuur koken tot het vlees en de aardappelen gaar zijn.
    Voeg de en breng de curry weer aan de kook.
    Je kunt de curry eventueel aanmaken met wat maïzena en of in laten in dikken tot de curry op gewenste dikte is.
    Eventueel wat zout toevoegen voor de smaak.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie, kippenbouillon, olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie, kippenbouillon, olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
250 kcal
12%1000 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip Curry  (Kare Ayam) van Kees