Kip hawai
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van maikeb
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de kip in blokjes.
Meng de blokjes met het handje zodat overal aan de kip wat plakt. - Bak de kip met wat in een hapjes pan of wok.
- Ondertussen laat je het sap van het blik fruit uitlekken en vul dit met water aan tot 500 centiliter.
- Snijd het gemberbolletje in hele kleine stukjes.
Als de kip bruin is, voeg je het water en sap toe. - Voeg de , , gemberbolletje en toe.
- Breng dit aan de kook.
Als het kookt, vuur klein draaien, uitgelekte fruit toevoegen en naar smaak een scheutje erbij doen
Dit smaakt heerlijk met rijst, erwtjes, worteltjes en een frisse salade.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam Goreng Mentega (gebakken kip in botersaus)445m
-
Recept
Mie Ajam Sajoer (mie met kip en groente)455m
-
Recept
Kipfilet hawai uit de oven/grill425m
-
Recept
Kip met Bamboe430m
-
Recept
Ajam gong pao (pittig gekruide kip)450m
-
Recept
Udang Ajam dan paprika (zeer pittige kip met garnalen)41u
Variaties op Kip hawai
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Sesamkip Hawaï | 1 | Rijstgerechten |
Gevulde paprika's met kip Hawai | 1 | Rijstgerechten |
Kip Hawaii- hapjes | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bloem, bouillonblok, ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 472 kcal | 23% | 1888 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 49 g. | 19% | 196 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |