De noten in een op 180°C voorverwarmde oven 6 minuten*, onder af en toe roeren, roosteren.
Daarna buiten de oven langzaam laten afkoelen.
Na het roosteren het vlies verwijderen.
*:
Bij mij bleek dit te kort; 1,5 uur is normaal nodig.
Snijd de in blokjes van 2,5 x 2,5 cm.
Doe de kip in een kom, voeg de donkere en lichte , rijstwijn(2 eetlepels), sesamolie(0.5 theelepels)(1 theelepel) en maïzena toe.
Schep deze licht om en marineer de kip minstens 20 minuten in de koelkast.
Voor de saus de volgende ingrediënten in een kom tot een glad papje mengen:
donkere en lichte sojasaus(4 eetlepels)(1 theelepel)(1 eetlepel)(0.5 theelepels), rijstazijn(0.5 theelepels), sesamolie(0.5 theelepels)(1 theelepel), maïzena, water(1 eetlepel) en suiker(0.5 theelepels).
Mocht u dit te omslachtig vinden, is het ook mogelijk kant-en-klare basis voor Gon Bao saus te gebruiken (maar..).
Verhit een wok op hoog vuur, voeg 8 eetlepels plantaardige olie(8 eetlepels) toe en
laat deze goed heet worden.
Het is goed van temperatuur wanneer men een houten lepel in de olie(8 eetlepels) zet en er belletjes rond de lepel ontstaan.
Roerbak de kip tot deze halfgaar is.
Dit herkent men eraan dat de kleur lichter is geworden.
Haal de stukken kip met een draadzeef of
schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken.
Giet de olie(8 eetlepels) uit de wok en laat ongeveer 2 eetlepels olie(8 eetlepels) achter.
Zet de wok weer op het vuur en verwarm de olie(8 eetlepels).
Roerbak de rode pepers(4) ongeveer 1 minuut en voeg daarna de lente-ui, knoflook(2 tenen) en gember(6 plakjes ) toe.
Na 1 minuut de kip erbij doen en daarna de saus goed door het gerecht roeren.
Na 4 minuten de noten eronder scheppen en meteen op een bord serveren.
Voor de groenteliefhebbers is het uiteraard mogelijk om ook hiermee naar hartelust te variëren.
Zo kunt u bijvoorbeeld paprika, uien of wortel in plakjes van 2 x 2 cm snijden en deze tegelijkertijd met de lente-ui, knoflook(2 tenen) en gember(6 plakjes ) toevoegen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda
Gluten
sojasaus, sojasaus, sojasaus, sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
sesamolie en sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.