Kip in pittige pinda-kokossaus
- Herkomst Thailand
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van armaco
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- De , , rode en kokoscréme in een middelgrote kom goed vermengen.
De stukjes kip door de marinade halen tot ze er goed mee bedekt zijn. - Met huishoudfolie afdekken en bij kamertemperatuur ongeveer 30 minuten marineren.
De wok 30 seconden verhitten, de toevoegen. - Het kippenvlees in de hete 3-4 minuten roerbakken tot het van kleur verandert.
De en 's toevoegen en al roerende aan de kook brengen. - Het vuur laag draaien en ongeveer 15 minuten zonder deksel op de wok zachtjes door koken tot de kip gaar is.
en toevoegen, omroeren en 30 seconden koken. - Het gerecht overdoen in een schaal.
- Met en garneren en direct serveren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kip in pittige pinda kokossaus445m
-
Recept
Kip in rode curry425m
-
Recept
Kip Curry (Kare Ayam) van Kees445m
-
Recept
Thaise basilicum-kip430m
-
Recept
Rode kip430m
-
Recept
Kip Kerrie 2445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 234 kcal | 11% | 936 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |