Kip in rode curry

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Maak met de staafmixer rode peper, , en knoflook fijn.
  2. Houd één eetlepel apart voor de salade.
  3. Haal het vel van de af en snijd ze in tweeën.
  4. Braad de kip aan in een pan met en doe het rode currymengsel erbij.
  5. Voeg de bouillon, , en toe aan de kip.
  6. Breng dit aan de kook en draai het vuur vervolgens laag.
  7. Laat de curry 25 minuten stoven met de deksel op de pan.
  8. Voeg na 20 minuten de aubergine toe.
  9. Doe op het laatst de blaadjes basilicum erbij en serveer het gerecht met heerlijk geurende pandan .
  10. Komkommer-limoensalade:
  11. Verwijder de zaadlijsten uit de en snijd hem in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
  12. Verhit in een wok en bak de onder voortdurend roeren in 1 minuut aan.
  13. Voeg de rode en toe.
  14. Blijf nog een halve minuut doorroeren en bakken totdat de suiker begint te karamelliseren en blus het geheel vervolgens af met de en limoensap.
  15. Hak de fijn en strooi het over de salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • vissaus, rietsuiker, vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus en vissaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
  • vissaus en vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kip in rode curry heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Perfect deze recepten. Groeten.
Sinneke 20 oktober 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
526 kcal
26%1052 kcal
Vetten
15 g.
22%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
84 g.
32%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip in rode curry