Kip in rode wijn/dadelsaus met rozijnen
- Herkomst Nederland
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van elricoloco
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Braadkuiken door midden snijden/hakken en poten /vleugels losmaken.
Snijd de knoflook en in grove stukken.
Doe in een grote pan de rode , kip delen, , , knoflook, en ingewanden.
Stoof de kip in ca. 1 uur gaar.
Haal de kip delen en de uit de pan. - Pluk het vlees van de botten.
Snijd de in grove stukken en laat deze 5 minuten zachtjes met de saus door koken. - Door de zal de saus snel dikker worden.
Pureer met een staafmixer alles wat in de pan zit .
Voeg de toe en laat 8 minuten koken (eventueel kan je er als extra champignons of gedroogde vruchten erbij doen).
Meng het vlees in de saus en het gerecht kan opgediend worden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Runderstoofpotje met rode wijn42u55m
-
Recept
Sucade/stooflappen in rode wijn42u30m
-
Recept
Rundvlees stoofpot met rode wijn43u15m
-
Recept
Tajine van kalfsvlees met pruimen en rozijnen41u30m
-
Recept
Stoofpotje met zoete aardappel, witte wijn en prei41u10m
-
Recept
Kip gevuld met dadels en amandelen450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillonblokjes
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 169 kcal | 8% | 676 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |